Jouw programma in vier ‘retreats’

~ een achtbaan voor durfals

Orde in de Chaos

~ anders kijken, meer zien.

We bieden je een transformerende ontdekkingsreis waardoor je je juist in deze turbulente tijd stevig gaat voelen. We helpen je om leiding te nemen over jouw eigen leven én energie. Pas dan kun je anderen (bege)leiden zonder leeg te lopen. Het geeft je inzicht in ‘het universele’ van de mens, waardoor je meer ruimte voelt om te leven en handelen naar jouw missie. Meer vrijheid door anders te kijken én meer te zien. 

Deel 1: Mens-zijn en de vijf elementen. 

Je leert antropologisch kijken en hoe je de vijf elementen kunt gebruiken voor helderheid. Je leert opnieuw verbinden, ook met jezelf. We duiken in de totempaal als metafoor voor ‘de bedoeling’ en behandelen de rollen die elke groep nodig heeft. Je krijgt een opdracht om zelf als antropoloog op onderzoek uit te gaan. Zo leer je tijdens deze reis al anders kijken – door meerdere perspectieven te zien. 

Deel 2: Orde in de Chaos. 

Je leert meer over ‘wat mensen doen’ en hoe je daarmee om kunt gaan. We duiken in ranking en de apenrots. We staan stil bij interacties en laten verschillende dialoogvormen zien. Je leert meer over ruimte maken, openhouden én innemen. Daarna verdiepen we ons in de kracht van verhalen. Hoe verhalen, mythen en legendes ons mensen (ver)binden. Vervolgens duik je in jouw eigen Reis van de Held en ga je terug naar je eigen ‘bedoeling’.

Na deze eerste twee delen weet je alles over: ranking en rollen, antropologisch kijken,  hoe mensen verschillen en wat ze bindt, dialogen, ruimte maken om richting te pakken en energie blijvend te laten stromen. Je ontdekt je eigen patronen en schrijft je eigen verhaal. 

Voor teams en leiders.

Jouw potentieel is oneindig

~ delen, opstaan en vieren.

Je hebt geleerd over de essentie van ons mens-zijn, hoe we structuur aanbrengen en wat interacties doen. Je hebt patronen ontdekt, je eigen verhaal in beeld en bent nu klaar om af te reizen naar kosmische hoogten. Na een 1:1 reading over jouw purpose en potentieel gaan we van start met deel 3 en 4.

Deel 3: Er is geen lat. Het potentieel is oneindig. 

We trappen af met een masterclass Kosmologie & Magie. We gaan tot de sterren, en weer terug. Vervolgens nemen we een ‘deep dive’ in jouw purpose & potentieel. We vertellen je alles over leiderschap en bestuderen verschillende typen leiders. Daarna nemen we je mee in de wonderlijke wereld van charisma en jouw persoonlijk leiderschap. Zodat je op je plek kunt gaan staan en met een gerust hart kunt delen wat je te zeggen hebt. 

Deel 4: Rituelen en afsluitend festival. 

Van deze hoge piek in de achtbaan glijden we de rust weer in. Tijd om te bezinnen en stil te staan bij ritme. Ritme en rituelen. Rituelen markeren overgangen en laten ons vieren. We ontwerpen zelf een ritueel en bereiden ons allemaal voor op de laatste dag. Deze staat in het teken van delen, vertellen, verbinden en vieren. Het wordt één groot feest. 

De hele serie sluiten we af met een festival. Je hebt een antropologische veldwerkopdracht uitgevoerd en ziet alle perspectieven. Je weet waar je staat, wie je bent, wat je te vertellen hebt en waar je heengaat. Je ziet het essentiële achter de complexiteit van mensen en hun gedrag. Je kunt nooit meer terug naar hoe het was. Je denkt permanent buiten alle grenzen en systemen. Je bent de eigenaar van jouw energie en jouw pad. Dat vieren we graag met je. 

Wat je allemaal krijgt 

Individuele begeleiding tijdens het programma

Voorafgaand aan het programma is er een intake met elke deelnemer. Zo kunnen we ook de individuele doelen meenemen in de opzet. Na de eerste twee modules is er een check-in met alle deelnemers om even te bespreken hoe de ervaringen zijn. Afsluitend ronden we vóór de laatste dag ook af met een individueel coaching gesprek. Wat heb je eruit gehaald? Wat neem je mee?

Vier tweedaagsen ‘in retreat’

Het programma bestaat uit (vier tweedaagse retreats en dus) acht dagen op een magische locatie in het midden van ons land. We gaan vier keer twee dagen achter elkaar in een ‘bubbel’ temidden van prachtige natuur. Je wordt geheel verzorgd en in de watten gelegd. We overnachten (zeer aan te raden) de avond na de eerste dag in heerlijke luxe eigen slaapkamers. Lunch, diner, ontbijt en fijne versnaperingen zijn inbegrepen. Je bent er echt even helemaal uit – om opgeladen en geïnspireerd weer naar huis te keren na elke tweedaagse. Zalig toch?

Lesmateriaal en kennis van trainers

Je ontvangt ook: trainingsmateriaal voor kosmisch inzicht, aanvulling voor je boekenkast, 1 syllabus per module (met theorie en oefeningen).

Bij elke dag zijn twee trainers aanwezig. Trainers en facilitators die je tegenkomt bij één of meerdere onderdelen zijn…

Een antropologische ontdekkingsreis voor teams en leiders.

De trainers

Sanne Witkamp – Sanne werkt als business antropoloog al zo’n 20 jaar in ‘het veld’. Zij combineert een nuchtere bedrijfskundige aanpak met een antropologische kijk op de mensheid en verandering. Sanne werkt voor organisaties, teams én leiders die inzicht willen krijgen in cultuur en menselijk gedrag. Daarnaast begeleidt zij transformaties, interventies en verandertrajecten. Zij is de constante in dit dynamische programma. “Het (onder)zoeken van het ‘universele’ in menselijk gedrag vormt de basis van mijn kijk op de wereld. Die antropologische bril deel ik graag met iedereen. Wij mensen zíjn uiteindelijk niet zo ingewikkeld – we máken het ingewikkeld.”

Bregje Bullens –  Bregje is opgeleid tot provocatief coach en officieel erkend opleider in provocatief coachen. Zij heeft haar eigen buiten-gewone ZoetZuur Kumpany. Bregje’s missie is ‘voorkomen dat de mensheid naar de kloten gaat’. Echt waar, kijk maar, staat op haar site. Bregje is drie van de vier livedagen aanwezig om iedereen een liefdevolle schop onder de kont te geven. “Ik ben een dramaqueen. Een plaaggeest. De advocate van de Duivel. Ik speel de vermoorde onschuld, en ondertussen geef ik je, liefdevol, een pak rammel van jewelste.”

Annemiek Temming – Als strateeg heeft Annemiek meer dan 20 jaar verandering, beweging en vooruitgang gebracht bij multinationals, NGO’s en sociale ondernemingen. Annemiek zet aan, brengt beweging, versnelt en verdiept waar nodig. En geeft een nieuw perspectief. “We benutten nog maar een fractie van dat onbewuste potentieel. Sterker nog, ons vermogen om écht vrij te denken en ons te verwonderen zijn we in grote mate kwijtgeraakt.

Femke van Voorthuizen – Femke verbeeldt wat mensen denken, willen of doen. Ze verleidt je om alles zichtbaar te maken – door het te tekenen. Femke tekent ideeën, processen, problemen en kansen. Hoe complexer, hoe uitdagender. Femke helpt ons om abstracte boodschappen, complexe processen en containerbegrippen concreet te maken. Zodat ze gemakkelijker en doelgerichter zichtbaar kunnen worden. ‘Als je het niet kunt tekenen, dan ben je niet concreet genoeg.’

Alexa Kuit – Alexa combineert al meer dan 20 jaar ervaring als expert op het vlak van de interpersoonlijke communicatie. Daarbinnen heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van het ‘non-verbale’, charisma en persoonlijk leiderschap. ‘Het is goed zo, het mag allemaal: jouw good, jouw bad en jouw ugly. Groeien doe je in kleine stapjes en kan alleen succesvol zijn als het vanuit je werkelijke zelf gaat. Met alles wat daarbij hoort.’

Een Kosmisch Programma 2022

Voor teams

Kosten:
Afhankelijk van groepsgrootte.

Een Kosmisch Programma 2022

Voor leiders en managers

Kosten:
5555,- p.p. excl. btw.

Inschrijven

Meer info? Interesse?

 

Meer weten? Dan maak ik (Sanne Witkamp) graag een afspraak met je voor een (online) kennismaking om je alles te vertellen over de inhoud van het programma. We kijken dan samen of het écht past bij jouw vraag, behoefte en timing.

Stuur een mailtje naar info@eenkosmischprogramma.nl of bel, app of sms naar 0619162399. Ik vertel je graag meer!

Interesse in een (incompany) training op maat? Dat kan ook. Neem contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

De data voor het programma in het voorjaar van 2022 worden snel bekend. Voorinschrijven kan al wel.